Uutiset

Etsimme Pintolle mekaniikkasuunnittelijaa

31.12.2017

170608_hemingways_hietalahti_044

Tule töihin Pintolle?

Olemme Helsingissä ja Oulussa toimiva muotoilutoimisto Pinto Design. Etsimme asiakasprojekteihimme pääkaupunkiseudulle innokkaasti uusiin tehtäviin tarttuvaa

MEKANIIKKASUUNNITTELIJAA.

Meillä on tarvetta asiakkaan luona tapahtuvalle työlle, sekä myös pintolaisten kanssa tehtäville yhteisille projekteille. Luvassa on monipuolisia tehtäviä, joita mahtavat työkaverit tekevät kanssasi. Muutamme alkukeväästä Katajanokalta Hämeentielle uusiin, meille suunniteltuihin tiloihin.

Odotamme sinulta

• Monipuolista kokemusta mekaniikkasuunnittelusta. Erityisen tärkeää on, että kokemusta löytyisi ainakin vaativien ohutlevytuotteiden, koneiden ja laitteiden suunnittelusta. Muoto-ohutlevyosien suunnittelu on myös tuttua juttua. Olet työskennelyt muovimekanisten asioiden parissa ja vienyt tuotteita tuotantoon saakka.
• Liiketoimintavainua ja hyvää otetta asiakkaan tarpeiden tunnistamiseen ja asiakaspalveluhenkisyyteen.
• Saavutuksia onnistuneista tuotesuunnitteluprojekteista.
• Kokemusta 3D-mallinnuksesta ja siihen tarvittavista työkaluista.
• Intoa päästä työskentelemään sekä asiakkaan luona että meidän pintolaisten kanssa.

Tarjoamme

• Työkavereiksesi alan parhaat osaajat Suomessa. Meille on aina ensiarvoisen tärkeää asiakkaidemme asioiden hoituminen ensiluokkaisesti.
• Pinton omien sisustusarkkitehtien suunnittelemat upeat yhteisölliset työtilat.
• Kilpailukykyisen palkkauksen henkilöstöetuineen.
• Näköalapaikan uuden ajan luovan toimiston maailmaan.

Tehtäviin liittyviin kysymyksiin vastaa Pinto Designin Sami Suominen.
Puh: 045 6366 363, sami.suominen@pintodesign.fi

Kannattaa pistää saman tien hakemus tulemaan. Palkkaamme mekaniikkasuunnittelijan heti, kun sopiva henkilö tehtävään löytyy. Haku päättyy 31.01.2018.

**

 

Pinto Design tuottaa asiakkailleen tuotesuunnittelun palveluita laajalla skaalalla: teollinen muotoilu, mekaniikkasuunnittelu, graafinen suunnittelu, pakkausmuotoilu, käytettävyys- ja käyttöliittymäsuunnittelu, käyttäjäkokemuksen suunnittelu ja palvelumuotoilu.

Pintossa suunnitellaan myös kaupallisia tiloja ja ketjukonsepteja, jolloin työtehtävät ovat liiketoiminta- ja palvelukonseptien muotoilua, sisustusarkkitehdin töitä ja graafista suunnittelua.
Sisaryrityksemme Pinto Pro toteuttaa suunniteltujen tilakohteiden saneerausurakoinnin ja projektijohdon aina tilan kaupalliseen käyttöönottoon asti.

Etsimme teollista muotoilijaa töihin Pintolle

31.12.2017

Pinto Design 1

Tule töihin Pintolle?

Olemme Helsingissä ja Oulussa toimiva muotoilutoimisto Pinto Design. Etsimme pääkaupunkiseudun asiakasprojekteihimme huumorintajuiseen ja luovaan tiimiimme hyvin solahtavaa ja kokenutta

TEOLLISTA MUOTOILIJAA.

Työskentelet sekä asiakkaan luona tehtävissä projekteissa että myös omalla toimistollamme. Muutamme keväällä 2018 Katajanokalta Hämeentielle uusiin, meille suunniteltuihin tiloihin.

Odotamme sinulta

• Monipuolista kokemusta teollisen muotoilijan työstä.
• Hyvää otetta asiakkaan tarpeiden tunnistamiseen, liiketoimintavainua ja asiakaspalveluhenkisyyttä.
• Saavutuksia onnistuneista tuotesuunnitteluprojekteista.
• Osaat käyttää jouhevasti Solidworks-suunnittelutyökalua vaativienkin mallien tekemiseen, mekaniikkasuunnitteluun ja prosessinhallintaan.
• Usean vuoden työkokemusta asiakasprojekteista.
• Taitoa toimia hyvässä yhteistyössä mahtavien pintolaisten kanssa.

Tarjoamme

• Työkavereiksesi alan parhaat osaajat Suomessa. Meille on tärkeää se, että asiat hoituvat aina ensiluokkaisesti asiakkaidemme suuntaan. Tämän lisäksi meillä on töissä myös hauskaa.
• Pinton omien sisustusarkkitehtien suunnittelemat upeat, yhteisölliset työtilat.
• Kilpailukykyisen palkkauksen henkilöstöetuineen.
• Näköalapaikan monipuolisen luovan toimiston maailmaan.

Kannattaa pistää saman tien hakemus tulemaan. Palkkaamme teollisen muotoilijan heti, kun sopiva henkilö tehtävään löytyy.

Tehtäviin liittyviin kysymyksiin vastaa Pinto Designin Jyri Niemikorpi.
Puh: 040 5446 042, jyri.niemikorpi@pintodesign.fi

**

Pinto Design tuottaa asiakkailleen tuotesuunnittelun palveluita laajalla skaalalla: teollinen muotoilu, mekaniikkasuunnittelu, graafinen suunnittelu, pakkausmuotoilu, käytettävyys- ja käyttöliittymäsuunnittelu, käyttäjäkokemuksen suunnittelu ja palvelumuotoilu.

Pintossa suunnitellaan myös kaupallisia tiloja ja ketjukonsepteja, jolloin työtehtävät ovat liiketoiminta- ja palvelukonseptien muotoilua, sisustusarkkitehdin töitä ja graafista suunnittelua.
Sisaryrityksemme Pinto Pro toteuttaa suunniteltujen tilakohteiden saneerausurakoinnin ja projektijohdon aina tilan kaupalliseen käyttöönottoon asti.

Pinton suunnittelijatiimin uusin vahvistus: Tervetuloa Liang Yingjie

07.09.2017

Yingjie

Pinton suunnittelijatiimin uusin vahvistus on sisustusarkkitehti Liang Yingjie. Yingjie on kotoisin Hunanin maakunnasta Kiinasta ja muutti muutama vuosi sitten Suomeen opiskellakseen Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Yingjie erikoistuu opinnoissaan tila- ja kalustesuunnitteluun ja on opiskellut Kiinassa Jiangnan yliopistossa ennen opintojaan Aalto-yliopistossa.

Opiskelun ohella Yingjie on ehtinyt osallistua suunnittelutöillään useampaan näyttelyyn. Hänen töitään on ollut nähtävillä Helsinki Design Weekin näyttelyissä vuosina 2015 ja 2016. Tämän lisäksi Yingjie on osallistunut myös Tukholman Furniture& Light- messuille Greenhouse 2016-nimiseen näyttelyyn.

”Suunnittelu on hyvin mielenkiintoista työtä minulle, vaikka usein uuden luomiseen liittyy ristiriitaisia tunteita: se on yhtä aikaa sekä ilahduttavaa että piinaavaa. Nautin eri materiaalien ja mittasuhteiden kanssa työskentelystä, kuten jokainen suunnittelija, sekä tarinoista, joita jokainen tila ja huonekalu voi välittää. On hieno mahdollisuus työskennellä eri tyylisten suunnittelijoiden kanssa ja Pintolla työskentely tarjoaa tämän. Lisäksi tiimin kansainvälisenä jäsenenä hieman erilainen perspektiivini on jotakin mistä sekä Pinto että minä itsekin hyödymme.” Kertoo Yingjie mietteistään työtään kohtaan ja Pintolla työskentelyä kohtaan.

Uuden sisustusarkkitehtimme tavoitat sähköpostitse yingjie.liang(at)pintodesign.fi. Yhteydenotot englanniksi.

Ähtäri Zoon pandat saavat taloonsa pohjoismaista designia

02.08.2017

Panda_DuJiangYua_China

Ähtärin Eläinpuistossa valmistaudutaan loppuvuodesta Suomeen muuttavien pandojen saapumiseen. Pandatalon rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa. Talosta rakennetaan viihtyisä koti näille harvinaisille eläimille ja mieleenpainuva elämys Pandatalon vierailijoille. Pandatalosta tulee kaksiosainen: toisella puolen rakennusta sijaitsevat ravintola ja muut asiakastilat. Toiselle puolen taloa asettautuvat asumaan Kiinasta saapuva jättiläispandapariskunta: ainoat pandat koko Pohjoismaissa.

Pinto Design suunnittelee Pandatalon asiakastilat. Tilasuunnittelussa tärkeintä on ollut suunnitella pandoille koti Ähtärin Eläinpuiston asiantuntijoiden kanssa ja mahdollistaa vierailijoille mieleenpainuva asiakaskokemus. Pandat kuulevat ihmistä laajemmin sekä matalalle että korkealle resonoivat äänet, joten akustiset elementit ovat tärkeässä roolissa niiden viihtyvyyden kannalta. Myös valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Pandatalossa vierailevien on mahdollisuus oppia pandoista ja tämän uhanalaisen lajin suojeluhankkeesta kiinnostavilla tavoilla.

Pandakaksoset2_Dujiangyuan_China

Pandataloon luodaan skandinaavinen ja harmoninen tunnelma mm. luonnonmateriaaleja käyttämällä. ”Paikallisen designin käyttö on uniikkia muihin maailman pandataloihin verrattuna”, kertoo Pinto Designin toimitusjohtaja Jukka Tuhkanen. ”Talon uskotaan tuovan vierailijoille kaikkia aisteja huomioivan hyvän olon. Vaikka sisustus onkin vahvasti suomalainen, tuodaan Pandataloon äänimaailmaa pandojen kotiseuduilta: sisätiloissa kuullaan esimerkiksi Kiinan vuoristojen luontoääniä”, Jukka jatkaa. Kiinan luonto ja kulttuuri ovat vahvasti esillä rakennuksen uutta teknologiaa käyttävässä informaatiokokonaisuudessa.

PAndakaksoset_DuJiangyuan_China

Pandatarhan suunnittelussa on mukana monikansallinen asiantuntijaryhmä, jossa on mukana myös erittäin kokeneita panda-asiantuntijoita Kiinasta. Kaiken suunnittelun lähtökohtana on pandojen hyvinvointi ja viihtyvyys.

Lisätiedot:

Pinto Design
Jukka Tuhkanen, toimitusjohtaja
jukka.tuhkanen(a)pintodesign.fi
+358 40 571 5730

Ähtärin eläinpuisto Oy – Ähtäri Zoo
Kari Vainio, vt. toimitusjohtaja
kari.vainio(at)ahtarizoo.fi
+358 40 843 4447

Kuva- ja haastattelupyynnöt Ähtäri
Minna Salo, myynti- ja markkinointijohtaja, Ähtäri Zoo
minna.salo(at)ahtarizoo.fi

ahtarizoo_logo                snowpanda_logo

Kuvat: https://www.dropbox.com/sh/4hfktt113rf80ws/AADBb2R8Ld_pzSfQOYOg2nnka?dl=0

Kesäfiiliksiin Helsingin kattojen yllä- Roof

29.06.2017

170622_stockmann_roof_012

Lontoo on jo pitkään ollut kuuluisa viihtyisistä kattoterasseistaan ja niiden lämminhenkisistä after work -illoista. Nyt Helsinki kirii rinnalle! Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalon katolle avattiin toukokuun puolivälissä pitkään odotettu terassi: Stockmann Roof by Ravintola Teatteri. Pinto Design suunnitteli sisustusratkaisut kumpaankin Roofin kerrokseen. Pinto Pro toimi sisustussuunnittelun ja -urakan projektin johdossa sekä koordinoi urakkaan kuuluvat hankinnat ja asennukset yhteistyössä tilaajan sekä kiinteistön kanssa.  Työn tilaajana oli Royal Ravintolat.

Tavaratalon kattotilat ovat nyt kaupallisessa käytössä ensimmäistä kertaa tavaratalon valmistumisen jälkeen. Aiemmin ne ovat olleet henkilöstön käytössä. Alempi terassikerros 8 on kokonaan katettu, kun taas ylempi kerros 9 on kattamaton kattoterassi auringosta ja Helsingin maisemista nauttimista varten.

170622_stockmann_roof_005-1

”Projekti toteutettiin poikkeuksellisen pikaisella aikataululla. Suunnitelmat saatiin pääosin valmiiksi kahdessa viikossa. Yhteistyö Royal Ravintoloiden kanssa sujui kiireestä huolimatta erinomaisesti ja oli ilo olla siinä mukana. Parempaa paikkaa terassille ei voisi tästä kaupungista löytää, iloitsee Roofin suunnittelusta vastannut Peppi Kankkunen Pintolta.

”Tyyliä uusille tiloille hahmoteltiin niin, että ne sopivat yhteen Ravintola Teatterin ilmeen kanssa. Teatterista Roofiiin haluttiin tuoda erityisesti tyylikkyys ja selkeys. Itse tiloja ei haluttu muokata paljoa, eikä pintoja maalata, joten suunnittelussa tähdättiin industrial-tyyppisiin ratkaisuihin. Tämän huomaa ravintolassa esimerkiksi siinä, että betonilattia jätettiin näkyviin”, Peppi jatkaa.

170622_stockmann_roof_026

Pehmeyttä tiloihin on haettu puolestaan kalusteiden, viherkasvien, valaistuksen, sekä värien kautta. Ravintolan kalusteet ovat vaaleita ja tasapainottavat itsessään tummaa tilaa. Korostusvärinä Roofissa on käytetty turkoosia, joka muistuttaa Helsingin kattojen väristä. Koska kalusteilla on Roofissa merkittävä rooli tunnelman luomisessa, tuotiin ravintolaan hieman erikoisempia terassikalusteita. Huomio kiinnittyy mm. pään mallisiin veistoksellisiin kasviruukkuihin. Osaa lattiasta peittää valkoinen, ylellistä vaikutelmaa luova terassimatto.

”Vaikka kahden kuukauden aikataulu oli todella tiukka uuden terassiravintolan avaamista varten, niin projekti onnistui todella upeasti, siitä iso kiitos Pinton tiimille. Onnistuimme ratkaisemaan isot ja pienet haasteet hienosti yhdessä ja upea terassi aukesi alkuperäisessä aikataulussaan”, avaa ravintolan syntyä Pekka Tyynilä, Royalin ravintolatoimenjohtaja. ”Asiakkaat löysivät Roofin alusta pitäen todella hyvin ja se on ollut jokaisena päivänä kelien yhtään salliessa aivan täynnä. Uskon sen olevan tämän kesän juttu kaupungin terasseista puhuttaessa”, Tyynilä jatkaa.”

Kysy lisää / kuvapyynnöt:

Jukka Tuhkanen, toimitusjohtaja, Pinto Design
Puh +358 40 5715730,
jukka.tuhkanen@pintodesign.fi

Pekka Tyynilä, ravintolatoimenjohtaja, Ravintola Teatteri ja Stockmann Roof by Ravintola Teatteri Ravintolat
Puh +358 44 017 0271,
pekka.tyynila@royalravintolat.com

Valokuvat: Anders Portman

Uudistunut Hemingway’s Hietalahti Bar & Cafe palveli asiakkaita koko remontin ajan

28.06.2017

PintoDesign_hemingways_hietalahti_005
Hemingway’s-seurustelujuomaravintolat ovat kaupungin parhaita pysähdyspaikkoja, jotka sopivat niin nopeaan piipahdukseen kuin pidempäänkin viihtymiseen – aina arjen hengähdystauoista viikonlopun juhlaan. Ne toimivat kutsuvana olohuoneena keskipäivästä illan pikkutunneille asti. Pinto uudisti Hemingway’s-konseptit. Ensimmäinen jalkautus on Helsingin Hietalahden Hemingway’s.

Konseptisuunnittelusta vastasi Pinto Design ja toteutuksesta Pinto Pro, joka huolehti projektiin liittyvistä erillishankinnoista ja urakoinnista. Ravintola pysyi auki asiakkaille koko neljä viikkoa kestäneen remontin ajan, sillä muutostyöt pystyttiin tekemään aamupäivisin ennen paikan aukeamista asiakkaille.

PintoDesign_hemingways_hietalahti_020

Paikallista henkeä Hietalahtea kuvaavista tauluista

Hietalahden Hemingway’sissä tarkoitus oli jaotella tilaa erilaisiin osioihin. Suurin muutos aikaisempaan on raikas kahvilamaisempi puoli, jossa on kätevää viettää vaikkapa etäpäivää töistä ja viihtyä pitempäänkin.

Hemingway’sissa haluttiin hyödyntää jo olemassa olevia elementtejä, kuten huonekaluja ja suuria satama-altaalle avautuvia ikkunoita. Sisätilaremontin yhteydessä ikkunoihin laitettiin puolipeittävät teippaukset luomaan tilaan intiimiyttä, mutta peittämättä kuitenkaan näkymää tai valoa. Tilaan tuotiin lisää erilaisia istuimia, kuten ikkunanlautapenkkejä ja loosheja. Vanhempia huonekaluja aseteltiin uusille paikoille. Seinillä olevat taulut tuovat ravintolaan hauskan paikallisuutta henkivän yksityiskohdan. Niissä komeilevat Hietalahden ympäristöstä tutut maisemat.

PintoDesign_hemingways_hietalahti_044

Kanta-asiakkaita kuunneltiin uudistuksessa tarkkaan

Raikkailla pintamateriaaleilla ja erilaisilla pinnoilla leikitellen tiloihin luotiin ryhtiä ja eloa. Seinät saivat aikaisempaan verrattuna vaaleamman harmaan sävyn, joka sointuu tilojen luonnollisten ja pehmeiden sävyjen maailmaan. Uuden kahvilapuolen lattiaratkaisussa päädyttiin tilaa pehmentävään kokolattiamattoon, joka samalla vaimentaa tilasta kantautuvia ääniä.

Yksi huoneista maalattiin rohkeasti eri väriseksi: punaiseksi. Väri toistuu hieman tummempana myös seinien puupaneloinnissa. Samaa sävyä toistelee myös huoneeseen sijoitetun biljardipöydän kangas.

Tiloihin tuotiin yksityiskohtia laittamalla seinägrafiikaksi Ernest Hemingway- sitaatteja. Kahvilan puolella seinällä komeilee myös kirjailijan kasvot. Ikkunoiden pieliin laitettiin katseen kiinnittäväksi sisustuselementiksi kuviollista kaakelia, jota kurkitaan ikkunoiden läpi kadultakin.

PintoDesign_hemingways_hietalahti_048

Baaritiski sai myöskin osansa sisäpintaremontista. Tiski päällystettiin strukturoidulla lautapaneelilla. Baaritiskille lisätty pehmeä valaistus luo miellyttävän vaikutelman.

Muutoksissa haluttiin huomioida niin uudet potentiaaliset asiakkaat, nykyiset asiakkaat kuin kanta-asiakkaatkin. Kanta-asiakkaita kuunneltiin erityisen tarkasti uudistuspäätöksissä. Hemingway’sin henkilökunnan kommenttien ja huomioiden perusteella esimerkiksi kantisten suosikki-istumapaikat säilytettiin.

”Oli mielenkiintoista päästä uudistamaan Hemingway’sin brändiä, kun on tullut itsekin vietettyä aikaa ketjun eri paikoissa”, kertoo Johanna Alaraasakka Pinto Designilta. ”Hemingway’sin henkilökunta oli täysillä mukana projektissa ja yhteydenpito heidän kanssaan oli välitöntä ja suoraa. Kanta-asiakkaat ovat selvästi tärkeitä heille”, Johanna jatkaa.

”Nyt Hemingway’s Hietalahdesta löytyy paikka jokaiselle. Olitpa tulossa pelaamaan biljardia kavereiden kanssa tai tekemään etäpäivää läppäri kainalossa, meiltä löytyvät sopivat tilat sekä työskentelyyn että rentoutumiseen”, Alina Niemi Resteliltä iloitsee.

Kysy projektista lisää:

Mia Halsti, projektijohtaja, Pinto
Puh 040 551 8005, mia.halsti(a)pintodesign.fi

Alina Niemi, Hemingway´s Brand Manager
Puh 040 127 8899, alina.niemi(a)restel.fi

Jan Renlund, ketjujohtaja, Restel
jan.renlund(a)restel.fi

Valokuvat: Anders Portman

Ravintola Fuudi- Herkullista ruokaa industrial-henkisessä miljöössä

26.06.2017

Fuudi_4_f

Vuosia sitten paikalla laidunsivat kaupunkilaisten lehmät, sitten tilalle tuli metalli- ja tekstiilitehtaiden, konepajojen sekä tuotantolaitosten rykelmä, ja pian löydät samalta paikalta tuoretta ja herkullista ruokaa tarjoavan ravintola Fuudin.

Tilan dynamiikka ja erilaiset ruokailupisteet mahdollistavat tilan käyttäjille omanlaisensa ruokailuhetken ja tila on ryhmitelty niin, että se mahdollistaa niin yksilösyömisen kuin ryhmälounaankin. Tulit sitten nauttimaan lounasta työkavereiden kanssa tai viinilasillisen lauantai-iltana ystäväsi kanssa, Fuudi tarjoaa sinulle sopivan ratkaisun niin tilallisesti kuin tarjonnallisestikin. Ravintola Fuudista saat aamiaista, lounasta ja myöhäiseen iltaan saakka tarjolla olevan à la carten antimia.

Fuudi_1_f

Fuudista luodaan kevyen ja tyylikkään industrial-henkinen, jolloin tila on helposti lähestyttävä niin alueen asukkaille kuin ympärillä työskenteleville työyhteisöillekin. Kalusteiden valinnassa suositaan kevyitä ja helposti siirrettäviä vaihtoehtoja, jonka ansiosta tila taipuu monenlaiseen käyttötarkoitukseen. Tilassa yhdistyvät mutkattomuus ja kokonaisvaltainen asiakaskokemus.

Fuudi_2_f

Tule Teollisuuskadulle, käy istumaan, nauti tuoreista raaka-aineista, tasapainoisesta ja herkullisesta ateriasta. Voit samalla ihailla ravintolasalia ja sen monia yksityiskohtia kuten ravintolan upean vihermaailman lukuisia aitoja huonekasveja. Ehkäpä huomaat, kuinka tilat on suunniteltu ympäristön ehdoilla ja punaisen ja harmaan sävyt peilaavat ympäröivää arkkitehtuuria.

Fuudi_3_f

Pinto Design suunnittelee tilaratkaisut ravintolalle ja Pinto Pro vastaa projektin urakoinnista. Fuudi avaa ovensa elokuun ensimmäisellä viikolla osoitteessa Teollisuuskatu 33.

Lisätietoja projektista: Mia Halsti, +358 40 551 8005

Ravintola Bistron uudistus à la Pinto

23.05.2017

Airport Bistro Havainnekuva

Pinto Design suunnittelee uuden ilmeen hotelli Cumulus Airport Resortin Bistro-ravintolalle.

Uudistukseen on haettu vaikutteita ranskalaisista bistroista ja tyyliltään ravintola tulee olemaan skandinaavisen harmoninen.

Bistro saa uudistuksen myötä avokeittiön, joka tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden seurailla keittiön tapahtumia, sekä terassin, jolla kelpaa nauttia ravintolan antimista sisäpihaa ihastellen säässä kuin säässä lämpölamppujen ja markiisin ansiosta.

Ravintolan tarjoilualueelle uudistus tuo erilliset buffet- ja à la carte- puolet, joista jälkimmäisellä on tarjolla Bistron oma menu.

OKSA-Osuusravintola / POK ”Yksi ravintola, tuhat makua”

20.04.2017

Oksa1.1

Suolaisen nälkä? Sokerihammas kolottaa? Kahvia vai kello viiden tee?

Oli hätä mikä hyvänsä niin Osuusravintola Oksasta löytyy helpotusta.

Kalevan Prisman uuden laajennoksen ravintolamaailma kokoaa sloganinsa mukaan tuhat makua yhden ravintolan alle.

Oksa avautuu uudesta sisääntulosta laajasti sekä salinsa että palvelualueensa puolesta. Palvelualueella tarjonta on jaettu eri ruokatuotteittain omille tiskeille. Näin jonot eivät ruuhkauta yhtä tiskiä ja ruokahalua voi käydä herättelemässä kiertelemällä vapaasti tilassa ja poimimalla haluamiansa tuotteita tarjottimelleen. Myyntialueelle saapuva asiakas löytää rouheaa ruokaa Manse Grillistä, tuoreita ja raikkaita salaatteja sekä keittoa pienempään nälkään tai tilaustiskiltä wokkeja, pastaa ja artesan pizzaa. Kahvilatuotteet löytyvät omasta herkkutiskistään ja kassa-pisteeltä löytyy vielä jäätelöä, mikäli herkkupöydästä ei vielä tarpeeksi makeaa tullut kerättyä.

Kalevan yksikön tilaratkaisuista ja sisustussuunnittelusta on vastannut Pinto Design Osuuskaupan ja Trust Creative Societyn konseptin pohjalta. Tilasta haluttiin luoda luonnosta ja oksistosta inspiraationsa ammentava ruokakeidas, joka tarjoaa laajan valikoiman ruoka- ja juomatuotteita sekä viihtyisän ravintolasalin kauppakeskuksen kävijöille. Yleisilme ravintolassa on raikas ja tunnelmallinen. Pääväreinä on vihreän ja harmaan eri sävyt sekä valkoinen ja musta. Valkoinen raikastaa ja musta ryhdistää palettia. Mustavalkoisuus näkyy myös graafisessa ilmeessä, joka sekin on luotu Pintossa.

Oksa4.1

Tiskien materiaali vaihtelee harkitusti ja tiskien ylle ripustetut friisit koostuvat ajanmukaisesti käytetyistä aidoista materiaaleista, kuten koivulaudasta ja eri metalleista. Ilmoituskyltit on ripustettu koivupuisiin puomeihin, jolloin päivitykset tarjontaan on helposti vaihdettavissa ja ripustettavissa näytille. Varsinaista alakattoa ei tilassa ole, vaan valaistus ja tilan kattaus on toteutettu modernilla oksistolla, joka tuo intiimiyttä muuten korkeaan tilaan.

Ravintolasalista löytyy eri tunnelmaisia tiloja, jolloin itselleen tai seurueelle voi löytää sopivan paikan. Tilaa ei ole rajattu käytävästä kiintein elementein, vaan lattialaatan sävy muuttuu ravintola-alueelle siirryttäessä. Näin myös kalustesijoittelu voi joustaa hieman käytön ja ruokaseurueiden mukaan. Ainoastaan korkeassa aulatilassa ruokailuryhmät on koottu moderniin pergolaan, jossa lämmin ja epäsuora valo pehmentää kauppakeskuskäytävän tunnelmaa.

Salin isoilla seinäpinnoilla kukkivat Ilari Hautamäen maalaamat abstraktit vehmastot, jotka Pinto teetti varta vasten Kalevan Oksa-ravintolaan. Vehreä kuvitus tuo tunnelmaa ja rauhaa tilaan, joka muuten täytyy ostoksille suuntaavan asiakaskunnan puheensorinasta. Äänimaailmaa pehmentää tapetin rinnalla käytetty huopapaneeli.

Myös lapset on huomioitu Oksassa ja salista löytyykin heille oma ruokailu- ja leikkialue. Haikara on tehnyt pesän lasten mökin katolle ja mittarimato tarkistaa onko syöty aamupuuro kasvattanut perheen pienimmän äidin lupauksen mukaan suureksi. Jos vielä on matkaa tavoitteeseen, Oksan grillistä voi ostaa lasten burgerin tai kanakorin lounaaksi.

Oksa2.2

Osuusravintola Oksa on Pirkanmaan Osuuskaupan projektipäällikön Anu Volotisen mukaan erittäin hyvin paikkansa lunastanut ja hyvin myyvä toimipiste, jonka viihtyisyydestä tulee positiivista palautetta asiakkailta viikoittain. ”Tällainen palaute otetaan suunnittelutiimissä hyvillä mielin vastaan – suunnittelu on selvästi osunut kohdilleen ja asiakkaan odotukset on ylitetty. Yhteistyö Pinton ja POK:n välillä sujui erinomaisesti”, kertoo Anu.

_____

Tilasuunnittelu: Pinto Design / Anna Ojajärvi

Graafinen ilme: Pinto Design / Topi Männynsalo

Lasten alueen kuvitus: Pinto Design / Johanna Alaraasakka ja Hilla Virtanen

Valokuvat: Antti Kuparinen

Tilataide: Ilari Hautamäki

Tervetuloa Pintolle Minna Rappe!

11.04.2017

Pinto on saanut uuden asiakkuusvastaavan: Minna Rappe aloitti Helsingin toimistolla maaliskuussa. Pintolla Minnan rooliin kuuluvat myyntitehtävät, asiakassuhteiden hallinta sekä aktivointi.

Minnalla on monipuolinen tausta sekä kotimaisesta että kansainvälisestä yritystoiminnasta. Laajaa työkokemustaan Minna on kartuttanut työskennellen esimerkiksi Marimekolla ja Ikealla. Minnan vahvuuksiin kuuluvat vahva design- tuntemus, tuloksellisuus ja asiakaslähtöinen työskentelytapa. Työssään Minna nauttii haasteista, monipuolisuudesta sekä ihmisten kohtaamisesta.

Minna toteaa uudesta työstään: Pinto on unelmien täyttymys, ja olen löytänyt paikkani työelämässä, mielenkiintoisten projektien parissa omaa monipuolista työtaustaani hyödyntäen, dynaamisten, osaavien huipputyyppien rinnalla.”

Tervethulloo Pintoon Lapin plikka!

Minnaan voi olla yhteydessä asiakkuuksiin liittyvissä asioissa:

minna.rappe@pintodesign.fi

+358 40 556 9977

Uusia kasvoja Pinton porukkaan: Tervetuloa Johanna Luoto!

05.04.2017

Pinton tiimin on vastikään liittynyt uusi vahvistus: viidennen polven helsinkiläinen Johanna Luoto.

Johanna toimii Pintolla projektipäällikkönä ja tuottajana, ja hänen vastuulla on asiakassuhteiden ylläpito, suunnittelijoiden perehdytys projekteihin sekä projektien läpivienti sekä tuotantojen kilpailutukset, koordinointi ja seuranta.

Viestinnällisen taustan omaava Johanna uskoo viestinnän voimaan ja hänen mottonsa onkin ytimekkäästi ”kommunikaatio, kommunikaatio, kommunikaatio”. Johanna on aikaisemmin työskennellyt erilaisissa luovan alan tiimeissä ja viihtyy luovassa ilmapiirissä sekä asiakaspalvelutehtävissä.

Yhteyden tuotantojen ja asiakashallinnan ammattilaiseemme saa helposti sähköpostitse tai pirauttamalla:

johanna.luoto@pintodesign.fi

+358 40 577 5032

Pintoon uusi projektijohtaja Mia

14.10.2016

Pinton staabiin on hiljattain liittynyt projektien ja tuotantojen johtamisen ammattilainen, projektijohtaja Mia Halsti.

Mialla on yli 15 vuoden kokemus markkinoinnin ja myynnin projektien johtamisesta sekä kotimaisissa että kansainvälisissä yrityksissä ja eri toimistoissa.

Pintossa Mia hoitaa projektien suunnittelua, aikataulutusta ja statusraportointeja sekä sisäisesti, että asiakkaiden suuntaan. Hän vastaa toimeksiantojen läpiviennistä briiffistä tuotantoon ja työn luovutukseen saakka, luvatussa aikataulussa. Mia vastaa myös asiakkaiden workshoppien läpivienneistä. Asiakastyön lisäksi hänen vastuullaan on sisäiset projektinjohdon tehtävät, eli Mia resursoi ja aikatauluttaa Pinton luovan tiimin työtä. Projektijohdon tehtävät onnistuvat Mialta sujuvasti kolmella kielellä, sillä Mian äidinkieli on ruotsi.

Mian mottona projektijohdon tehtävissä aina ollut tämä:

”Olen vahva kommunikoija, kuuntelevilla korvilla. Näiden kykyjen lisäksi minulta löytyy selkeät avaimet siihen, miten projekti toimitetaan luvattuun aikatauluun ja budjettiin. On oltava erittäin organisoitu, mutta lisäksi varustettuna positiivisella asenteella. Pitää omata viisaus kaukokatseisuuteen ja kyky nopeaan seulontaan. Tarvittaessa on osattava uudelleenarvioida projekti, toisin sanoen on osattava priorisoida”.

“Asiallinen, jämäkkä ja ihana”, kuvailee eräs Pinton kollega Miaa.

Kysy lisää proggiksistamme:

Mia Halsti
Projektijohtaja / Tuottaja
mia.halsti@pintodesign.fi
+358 40 551 8005

Itä-Suomen väriä Pintoon: Mia Joukas

01.07.2016

Pinton tiimiin on liittynyt äskettäin hersyvän iloinen, luova ja tehokas Mia Joukas.

Mian koulutus:

  • Muotoilija, Kuopion Muotoiluakatemia, tila- ja kalustesuunnittelu
  • Muotoilun ylempi AMK, Lahden muotoilu- ja taideinstituutti
  • Palvelumuotoilun erikoistumisopinnot, Metropolia AMK

Mia on ennen Pintoa työskennellyt sisustussuunnittelijana, sekä avainasiakaspäällikkönä maalialalla.

”Nautin asiakkaiden ongelmien ratkomisesta, sekä työskentelystä palveluiden, strategisen kehittämisen ja brändäämisen parissa. Vapaalla liikun paljon luonnossa perheen kanssa, urheilen monipuolisesti, sekä nautiskelen hyvistä kirjoista ja kokkaamisesta. Avantouinti on talven paras piristysruiske.”

Pintolla Mia työskentelee asiakascasejen lisäksi Pinton sisäisten toimintamallien konseptoimisen parissa.

Yhteystiedot:
Asiakkuus- ja projektisuunnittelija
mia.joukas@pintodesign.fi
Puh 041 431 6319

Pinto vahvistaa myymäläsuunnittelun osaamistaan – tervetuloa Mirella Abe!

26.05.2016

Pinton tiimiin liittyi 23.5. sisustusarkkitehti Mirella Abe, joka tuo Pintoon tuoreita tuulahduksia ja vahvaa osaamista etenkin myymäläsuunnitteluun. Mirella on tehnyt paljon myös toimitila- ja ravintolasuunnittelua.

Mirella on saanut äskettäin valmiiksi opinnäytetyön Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun (ARTS) tilasuunnittelun maisteriohjelmassa. Opinnäytetyön aiheena oli myymäläsuunnittelun haasteet – kuinka päivittää kivijalkamyymälät monikanavaisen kaupan ympäristöön? Opinnäytetyön tutkimuksessa nousi esiin seuraavia teemoja:

  • Monikanavaisuus: millainen on myymälän uusi rooli osana monikanavaista kauppaa?
  • Palvelun tärkeys ja myyjän rooli korostuu myös myymäläsuunnittelussa. Myyjillä on yhä tärkeämpi rooli “ihmiskohtaajina”. Kuinka suunnittelulla voidaan edistää vuorovaikutusta myyjän ja asiakkaan välillä, sekä parantaa asiointikokemusta?

Opinnäytteessään Mirella nosti esiin elämyksellisyyttä ja autenttisuutta, kaikki aistit huomioonottavaa suunnittelua.

Jos haluat pohtia sitä, kuinka myymälä voisi pärjätä ilman perinteistä kassatiskiä, ota yhteyttä Mirellaan: mirella.abe@pintodesign.fi, puh: 050 511 84 05

Muutosta ilmassa

27.11.2015

Timo Kokko siirtyy Pinton päivittäisestä operatiivisesta toiminnasta uusiin haasteisiin Pinton ulkopuolelle. Timo jatkaa kuitenkin Pinton Advisoryna ja tätä kautta on osa Pintoa jatkossakin. Kiitos Timolle ohjauksesta ja innostamisesta tähän asti!

Suunnittelijat Lontoossa

09.10.2015

Taas oli aika hakea inspiraatiota ja rentouttaa ajatusta! Pinton suunnittelijat Tyko, Johanna, Anna ja Anni kävivät Lontoon design-viikolla.
Syyskuun 24. – 27. päivät pyhitettiin viikon päätapahtumille Tent London & SuperBrands, 100% Design, London Design Festival ja Designjunction sekä Lontoon katutrendien ja ruokatrendien sisäänhengittämiseen. Jalkaan valittiin lenkkarit ja kameran muistit tyhjennettiin. Nukkua ei ehditty etukäteen varastoon, mutta se ei sikäli menoa haitannut kun suunnittelijathan elävät inspiraatiolla! Lue lisää Pinto-blogista.

Pinto Design jakaa kokemustaan

29.09.2015

Pinton tuotemuotoilun johtaja Anssi Mustonen aloitti kurssinvetäjänä Lahden Muotoiluinsituutin ajoneuvonmuotoilun linjalla moottoripyörämuotoilu-kurssilla. Anssi jakaa kokemustaan nuorille muotoilijalahjakkuuksille vuoden loppuun asti muun työn ohella.

Liiketoimintajohtaja

03.08.2015

Timo Kokko aloitti liiketoimintajohtajana. Tervetuloa tiimiin Timo!

PintoPro

01.05.2015

Projektijohto- ja saneerausrakentamisen yhtiö PintoPro aloitti toimintansa. Tervetuloa perheeseen PintoPro!