Savonlinnan Muikkuterassi

Savonlinnan Seurahuoneen Muikkuterassi Itä-Suomen kauneimmilla kattoterassinäkymillä koki tänä keväänä perusteellisen muodonmuutoksen. Raikkaassa ravintolailmeessä voi aistia tunnelmia kauppahallien kalatoreilta sekä kesämökkien laitureilta. Terassin muuttunut ilme ja palvelut moninkertaistivat edellisen kesän myyntiluvut ja toivat ravintolaan uusia, ihastuneita asiakkaita.

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan 6. kerroksessa sijaitsevan kattoterassin ilme ja värimaailma ammentavat inspiraationsa Saimaalle avautuvista upeista näkymistä. Paikallisuus ja tarinankerronta olivat Muikkuterassin suunnittelun kulmakiviä.

Tarinallisuuden pohjalta lähdettiin rakentamaan uutta graafista ilmettä, joka näkyy esimerkiksi ravintolan opasteissa. Sanomalehtimäisiltä ruokalistoilta voi lukea tarinoita, jotka ovat savolaiseen tyyliin joko totta tai tarua sekä kuulumisia Muikkuterassin henkilökunnalta.

Muikkuterassille valittiin oma juomalasi, johon on painettu talon sijaintikoodi sekä veikeä muikku. Paikallisuus on pidetty mielessä myös yhteistyökumppaneita ja tuotteita valittaessa.

Pintamateriaaleista, sekä valaisin- ja kalustemaailmasta voi löytää viittauksia taustalla vaikuttaneisiin inspiraation lähteisiin ja savonlinnalaiseen mielenmaisemaan. Veikeä muikku on uinut ruokalistoilta graafisiin elementteihin, yhä vahvemmin osaksi tilan identiteettiä. Lattiamateriaaleissa laatoitus toistaa muikun eläväisiä suomuja, terassilaudoitus puolestaan vie ajatukset kesäiltaan mökkilaiturilla.

Uudistuksen tavoitteena oli saada ravintola 2020-luvulle ja siinä onnistuttiin. Toinen iso tavoite oli saada tilasta lähes ympärivuotinen. Terassin aukioloaikoja on jatkettu syyskuun loppuun, kun se aikaisemmin suljettiin elokuun lopussa.

Tila päivitettiin vastaamaan tekniikaltaan ja muunneltavuudeltaan erilaisia tarpeita, mahdollistaen monipuolisen tapahtumatarjonnan. Terassin tapahtumia räätälöidään Savonlinnan kesäkalenteriin sopivaksi niin, että kaupungista löytyy kiinnostavaa ja mielekästä tekemistä koko terassikauden ajan. Terassille on tulossa mm. brunsseja, ulkoilma-leffailtoja, live-musiikkia paikallisten artistien esittämänä sekä rentoja DJ iltoja.

Muikkuterassilla nimensä mukaisesti pääosaa näyttelevät herkulliset, paikallisesti pyydetyt muikut. Asiakkaiden ehdoton suosikkiannos on Terassin muikkuannos, jossa on Rapion myllyn ruisjauhoissa leivitettyjä ja voissa rapeaksi paistettuja lähivesien muikkuja, raikasta salaattia ja yrtti-kesäperunoita.

Osuuskauppa Suur-Savon majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi kertoo, että jo yksi toukokuinen viikko tänä kesänä ylsi viime vuoden koko toukokuun myyntiin. Kesäkuun myynti olikin jo kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna ja samoihin lukuihin ylsi myös heinäkuu. Muikusta tuli kaupungin ykköspaikka.

Kuvat: Jami Ivanoff ja Petri Saarelainen

← Takaisin referensseihin