• Gallery image

Ähtärin Eläinpuiston Pandatalo

Pinto suunnitteli Ähtärin Eläinpuiston Pandatalon asiakastilat. Projekti toteutettiin yhteistyössä Eläinpuiston asiantuntijoiden kanssa, sillä pandojen erityistarpeet huomioitiin myös sisätilojen suunnittelussa. Tilasuunnittelun lähtökohtana oli luoda Ähtärin pandapariskunnalle viihtyisä koti sekä tarjota Pandatalon vierailijoille mieleenpainuva elämys. Tilasuunnittelussa huomioitiin erityisesti akustiset elementit, koska pandat ovat ihmistä herkempiä matalalle ja korkealle resonoiville äänille. Myös Pandatalon valaistukseen kiinnitettiin erityisesti huomiota. Maailman muista pandataloista poiketen Ähtärin Pandatalossa haluttiin suosia paikallista designia. Pohjoismaisuutta tiloihin on tuotu esimerkiksi käyttämällä vaaleaa puuta sisustuksessa. Suomalaisten sisustuselementtien vastapainoksi Pandatalon tilojen äänimaailma on vahvasti aasialainen: sisätiloissa kuullaan esimerkiksi Kiinan vuoristojen luontoääniä. Pandatalossa vierailijoilla on myös mahdollisuus oppia lisää pandoista ja eri tavoista suojella tätä harvinaista lajia.

← Takaisin referensseihin